WELKOMPARKET-Laminaat-PVCWANDPARKETTRAP DEUR & MAATWERKBADKAMERPARKETBUITENPARKETPROJECTENBEDRIJFSERVICELIJN 0317-412659ONDERHOUD SCHUREN SCHADEHERSTELFOTO'Se-WEBSHOPGEBRUIK ADVIESEnglishCONTACT
Parket op vloerverwarming - koeling


Parket op vloerverwarming / vloerkoeling ; de juiste combinatie voor comfortabel & duurzaam wonen

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, omdat het nu eenmaal de hoogste comfort biedt. Met vloerverwarming komt u bij de meest ideale temperatuurverdeling in een woon- en werkomgeving. Vloerverwarming is hygiënisch, mooier en gezonder voor mensen met een allergie. Natuurlijk spelen ook zaken als energiebesparing en het bewust omgaan met ons milieu een rol.

Holleman Parket levert + installeert : COMPLETE vloerverwarmingsysteem inclusief alle toebehoren zoals o.a. pomp en leidingen EN daarbij de door u gewenste parketvloer; Alles compleet geinstalleerd en gelegd met garantie !

Waarom is deze aanbieding van Holleman Parket uniek ?
Ingeslepen vloerverwarming voor elke situatie, nieuwbouw maar ook in bestaande huizen nu ook mogelijkheid voor comfortabel wonen met parket op vloerverwarming : Geen enkel ander parketbedrijf dan Holleman Parket kan dit aanbieden in 1 complete koop! Vloerverwarmingsysteem met een revolutionaire inslijpmethode, een gepatenteerde machine die, zonder dat daarbij stof vrijkomt, de sleuven in uw vloer slijpt voor de verwarmingsbuizen.

  • Uniek bij Holleman Parket : complete systeem incl. parket, mogelijk in nieuwbouw maar ook mogelijkheid parket op vloerverwarming in bestaande huizen !
  • Geen zichtbare verwarmingselementen in de ruimte : niet alleen mooier, ook meer winst aan ruimte
  • Energiebesparend ! De temperatuur kan 1 a 2 graden lager worden ingesteld
  • Uitkomst voor mensen met een allergie- of astmaprobleem. Het systeem reduceert kans op huisstofmijt,  minder stofcirculatie en betere luchtvochtigheid

Wat zijn Uw voordelen van deze unieke aanbieding van Holleman Parket ?
Vrijwel alle bestaande vloeren, of dit nu na oplevering nieuwbouw is, of in een bestaande situatie, zijn geschikt voor dit unieke systeem wat Holleman Parket kan leveren. Door sleuven in de vloer te maken hoeft er geen extra laag te worden aangebracht en wordt uw vloer dus niet verhoogd. Géén deuren die ingekort moeten worden of een keukenblok dat ineens niet meer op juiste hoogte is. Een ander voordeel is dat de verwarmingsbuizen direct onder de vloerafwerking liggen : dat maakt dat de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen is dan bij traditionele systemen. Dat scheelt enorm in energieverbruik en in uw portemonnee. Bovendien is het mogelijk om met zeer lage (35-45graden) aanvoer temperaturen van water te werken, waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen kan worden gebruikt. Holleman Parket levert en verzorgt de complete installatie van A tot Z om u hierin te ontzorgen. Uitgangspunt voor alle opdrachten is dat er één aanspreekpunt is vanaf het begin van het project bij aankoop tot en met de complete oplevering van de parketvloer, dit geeft u een geruststellend gevoel.
Graag informeren we u verder over de duurzame & technische aspecten van deze unieke aanbieding in onze showroom te Wageningen.

Bespaar nu ook 80% op energie van uw vloerverwarming en langere levensduur van uw circulatiepomp met de Comfortiser, geschikt voor elke pomp.
>> lees meer
>> informatieve video bekijken op YouTube

Comfortiser energie besparen Uniwarm  Energie besparen op vloerverwarming 

Aanvullende technische informatie:

Vloerverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Ten eerste geeft het een behagelijke en gelijkmatige warmte. De warmte is verspreid over de hele ruimte en de warme lucht mengt goed met de koude lucht op leefhoogte, doordat de warme lucht bij de vloer ontstaat. Ook is het zuiniger in vergelijking met bijvoorbeeld radiatoren. De temperatuur kan enkele graden lager ingesteld worden in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Daarnaast neemt het minder ruimte in. Doordat het systeem niet afhankelijk is van luchtcirculatie, zoals bij een radiator wel het geval is, is er minder stof in de lucht en minder kans op huisstofmijt. Ideaal voor mensen met bijvoorbeeld astma.

Zowel natte als droge systemen werken met warm water. Het verschil zit in de manier waarop de verwarmingsbuizen in de vloer zijn aangebracht. Elektrische vloerverwarming stelt minder eisen dan warmwatersystemen. Het is eenvoudiger aan te leggen, goedkoper en breder toepasbaar. Wel is elektriciteit zelf duurder dan gas. Om die reden wordt elektrische vloerverwarming met instelbare tijdthermostaat vaak gebruikt in kleinere ruimten zoals de badkamer of een helft van een verblijfruimte, bijvoorbeeld een TVkamer -of woonkeukengedeelte. Dan kunt u economisch instellen via de tijdklok op welke gebruikstijden bijvoorbeeld de badkamervloer verwarmd dient te zijn. De verschillende systemen hebben elk andere gevolgen voor gebruik met parket. Holleman Parket is gespecialiseerd in alle soorten parket op vloerverwarming qua aanleg + levering en adviseert u hierover graag verder in onze showroom;

Indien uw parket- of houten vloer wordt gelijmd aan de cementdekvloer is deze geschikt als hoofdverwarming. Dit is in bijna alle gevallen van toepassing. Wanneer u de vloerverwarming verlijmd, heeft u een beter rendement omdat de warmte rechtstreeks wordt doorgegeven aan de parket- of houten vloer.
Is het parket niet gelijmd, dan kunt u de vloerverwarming beter als extra verwarming (bijverwarming) gaan gebruiken.
Niet gelijmde (ook wel zwevende) parketsoorten zijn bijvoorbeeld planken, massieve vloersystemen, lamelparket. Uitzondering hierop is laminaat ; Laminaatvloeren zijn uitstekend zwevend te leggen indien deze gecombineerd met de hiervoor speciaal ontwikkelde tussenvloer wordt toegepast. Tevens is het van belang een kwaliteit laminaat te kiezen die geschikt is voor vloerverwarming.

Vraag uitgebreid advies met betrekking tot tussenvloer en warmteweerstand. Als u de vloerverwarming in combinatie met parket/hout als hoofdsysteem wilt gebruiken, dan kunt u die keuze het beste vooraf al maken, dit stelt namelijk andere eisen aan de dekvloer (ook wel afwerkvloer genoemd). Vloerverwarming is goed te gebruiken als extra warmtebron naast bijvoorbeeld radiatoren. Het parket wordt hierbij minder belast dan wanneer u de vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming. Naast vloerverwarming is vloerkoeling ook mogelijk. De vloer wordt dan gekoeld door koud(er) water door de leidingen te laten stromen. Dit is goed te combineren met een warmwatersysteem. Wel is het uiterst belangrijk om op de luchtvochtigheid en condens te letten. Holleman Parket als specialist in parket op vloerverwarming adviseert om die reden dan ook om voor een systeem te kiezen met condensbewaking, om het dauwpunt te voorkomen.
WELKOMPARKET-Laminaat-PVCWANDPARKETTRAP DEUR & MAATWERKBADKAMERPARKETBUITENPARKETPROJECTENBEDRIJFSERVICELIJN 0317-412659ONDERHOUD SCHUREN SCHADEHERSTELFOTO'Se-WEBSHOPGEBRUIK ADVIESEnglishCONTACT